2016 m. gegužės 31 d., antradienis

Olimpinės žaidynės gimnazijoje

Jau nuo 2008 m. vykdomas projektas „Olimpinė karta“, kurio organizatorė A.Leipuvienė džiaugiasi pasiektais tikslais.
Paskutiniąją pavasario dieną gimnazistų nebuvo klasėse, o visi būriavosi lauke, stadione, kur vyko netradicinis, kas ketverius metus (kaip ir Olimpinės žaidynės) vykstantis sporto renginys, skirtas Olimpiniams metams paminėti. Tai nebuvo įprasta gimnazijos sporto šventė jau vien dėl to, kad jai buvo skirta daug daugiau išankstinio pasiruošimo... Pirmiausia, visos 1-3 klasės atstovavo tam tikroms šalims, kurias anksčiau buvo išsitraukę burtų keliu. Norint tinkamai atspindėti savo šalį, klasės ieškojo JAV ar Norvegijos vėliavų, galvojo, kaip gražiau suskambėtų šūkis kinų, japonų kalbomis svarstė, kaip apsirengti, norint pavaizduoti Lietuvos sportininkų vienybę? Plazdant graikiško stiliaus „Argo“ kolektyvo suknelėms, judant „Motus“ šokėjoms ir smagiai pučiant „Cinko“ orkestrantams, visų šalių delegacijos iškilminga eisena pajudėjo aplink stadioną. Verta paminėti, jog dalyvavo ne tik 1-3 klasės, bet ir tądien viešėję gimnazijos draugai iš Chelmo miesto (Lenkija), jie savo šaliai ir atstovavo. Po gimnazijos direktoriaus sveikinimų, dovanų uoliausiai lankiusiems kūno kultūros pamokas ir atstovavusiems gimnazijai įvairiuose sporto renginiuose, prasidėjo pirmoji rungtis – estafetė 4 x 65 metrus.
ESTAFETĖ: Pirmąją vietą iš visų klasių pelnė 3c klasė (Didžioji Britanija), antrąją – 1a, trečiąją – 2a.
60 METRŲ BĖGIMAS, merginų grupė: pirmoji atbėgo Kotryna Talutytė (3b, Prancūzija), už jos – Monika Černiauskaitė (1a), trečioji – Simona Stundžytė (3a). Vaikinų tarpe greičiausiai bėga Martynas Stundžia (3b, Prancūzija), Domantas Paškonis (3c), Matas Paukštė (1c).
KIMŠTO KAMUOLIO METIMO rungtyje merginų įspūdingiausiai kamuolį švystelėjo Eglė Zarankaitė (1b, Lietuva), antroji – Gabrielė Repečkaitė (2d) ir Evelina Dačinskaitė (2a). Iš vaikinų pirmasis - Edvinas Grižas (2c, Australija), o 2-3 vietas dalijosi Caden Johnson (2a) bei Karolis Antanavičius (3c).
Bene smagiausioje VIRVĖS TRAUKIMO rungtyje tarp pirmokų stipriausi 1b (Lietuva), tarp antrokų – 2a (JAV), tarp trečiokų – 3a (Kinija).
ŠUOLIS Į TOLĮ IŠ VIETOS, merginos: šokliausiomis pripažintos Erika Kostinaitė (3b, Prancūzija) bei Eglė Zarankaitė (1b, Lietuva), trečioji – Dovilė Ryliškytė (3a). Vaikinų grupėje pirmas – Mindaugas Paškonis (1c, Vokietija), antras – Matas Paukštė (1c) ir trečias – Justas Kazakevičius (2c).
BĖGIMO MAIŠUOSE rungties merginų grupėje nesustabdoma pasirodė Adelė Drazdauskaitė (2c, Australija), antroji Asta Dirmaitė (1a), trečioji – Akvilė Šeikytė (3c). Vaikinų grupėje pirmas atšokavo Eligijus Šinkūnas (2e, Italija), o po jo – Rolandas Kraujalis (1a) ir Gediminas Žemaitis (2b).
Iš merginų, dalyvavusių PASAGOS METIMO rungtyje taikliausią ranką turėjo Evelina Venslovaitė (1c, Vokietija), taip pat Marina Bogdanova (2a), kuri liko antroji, ir trečioji Bernadeta Kairionytė (2d). Taikliausias vaikinas – Marius Vaičiūnas (2b, Graikija), antras Edgaras Mikalauskas (1a), trečias Paulius Eigėlis (1b).
Susumavus visus komandinius duomenis, paaiškėjo ir sportiškiausios klasės: 1a tarp pirmokų, 3b tarp trečiokų, o tarp antrokų ir visų klasių – 2C (Tegyvuoja Australija!)
Organizatoriai dėkoja dalyviams, o dalyviai – organizatoriams. Sportas – sveikata!
Viltė Subačiūtė 3a kl.